Over ons

Onze missie

Onze visie

Waar staan wij voor

Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN) staat voor onafhankelijk taxeren van commercieel vastgoed. Het ‘onafhankelijk’ houdt in dat OTN geen andere belangen dient dan het uitbrengen van de correcte taxatie aan de opdrachtgever. Er zijn dan ook geen zakelijke connecties tussen OTN en andere belanghebbenden in de vastgoedsector, zoals makelaars, projectontwikkelaars en financiers. Het ‘taxeren’ impliceert alle vakinhoudelijke vakbekwaamheid die u van een professionele taxateur kunt verwachten. Voor OTN zijn de standaarden, voorschriften en ethische vereisten van de wereldwijde RICS-organisatie zowel de leidraad als de waakhond, om blijvend op hoog niveau te presteren, in het belang van onze opdrachtgevers.

Aan deze missie werkt een team van professionals, bestaande uit RICS-taxateurs, RT-taxateurs en assistenten. Deze professionals hebben de ambitie om OTN te laten uitgroeien tot de toonaangevende taxateur van commercieel vastgoed van Nederland. Zij zijn in het hele land actief en zetten zich zonder voorbehoud in om het vertrouwen te winnen en te behouden van zowel de opdrachtgevers, als de stakeholders van deze opdrachtgevers, zoals kopers, huurders, beleggers en andere relaties.

Waar gaan wij voor

Organisatie

Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN) zal als geheel onafhankelijk taxatiebureau in Nederland een toonaangevende positie op het gebied van taxaties vestigen. De organisatie realiseert dit door haar doordachte, efficiënte en integere werkwijze bij de uitvoering van haar diensten.

Opdrachtgevers

Onafhankelijke Taxateurs Nederland werkt hard aan het opbouwen en onderhouden van goede relaties met opdrachtgevers. Een vertrouwensrelatie met opdrachtgevers is immers voorwaarde voor succes. OTN is pragmatisch, snel en efficiënt. In OTN herkent de opdrachtgever de gesprekspartner die zijn belangen herkent en daarop inspeelt. OTN is opgericht door ondernemers voor ondernemers.
Onafhankelijke Taxateurs Nederland richt zich primair op de markt van commercieel vastgoed, zoals kantoren, bedrijfsgebouwen en winkels. Ook taxeren wij woningcomplexen van institutionele beleggers en woningcorporaties, inclusief zorgverleners.

Professionele en betrokken medewerkers

Onafhankelijke Taxateurs Nederland is een jonge organisatie die uitdagende kansen biedt aan mensen met kennis van en ambitie voor taxaties. Taxaties krijgen een steeds belangrijkere rol in het moderne economische bestel. OTN streeft naar een hoog kwaliteitsniveau dat wordt gerealiseerd door een efficiënt team van goed opgeleide taxateurs en assistenten met no-nonsense mentaliteit

Ons team

Herman

Martin

Wouter

Thor

Walter

Vakkundig en integer

Onafhankelijke Taxateurs Nederland: Onafhankelijke taxateurs van bedrijfsmatig onroerend goed: snel, secuur en scherp.

 • “Het bedrag waarvoor onze bedrijfspanden op de balans staan, komt dat overeen met wat de panden op dit moment echt waard zijn?” 
 • “Zouden we extra financiering kunnen krijgen met ons commercieel vastgoed als onderpand?” 
 • “Is er een taxateur die volkomen onafhankelijk, integer en deskundig te werk gaat en die geen banden heeft met makelaars, projectontwikkelaars of andere partijen op de vastgoedmarkt?” 
 • “Onze bank eist een absoluut nauwkeurige (her)taxatie van onze activa. Wat nu?” 
 • “Is de WOZ-waarde van ons commercieel vastgoed nog wel in overeenstemming met de werkelijke waarde?” 
 • “We overwegen om op korte termijn een deel van ons vastgoed een andere bestemming te geven. 
 • Wie adviseert ons snel over de haalbaarheid van onze plannen in relatie tot de waardevastheid?” 

In deze en vele andere situaties kunt u volkomen vertrouwen op de expertise en integriteit van Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN). Onafhankelijke Taxateurs Nederland werkt volgens de internationaal erkende RICS-standaarden, om reële, actuele en consistente taxaties mogelijk te maken. Bovendien houdt OTN zich strikt aan de RICS-gedragscodes ten aanzien van onafhankelijkheid en eerlijkheid.

"Zouden we extra financiering kunnen krijgen met ons commercieel vastgoed als onderpand?"
"Is er een taxateur die volkomen onafhankelijk, integer en deskundig te werk gaat en die geen banden heeft met makelaars, projectontwikkelaars of andere partijen op de vastgoedmarkt?"
"Onze bank eist een absoluut nauwkeurige (her)taxatie van onze activa. Wat nu?"
Previous
Next

Onafhankelijk, efficiënt en laagdrempelig

Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN) is de RICS-taxateur bij uitstek:

 • Voor alle taxaties op het gebied van commercieel vastgoed 
 • Volstrekt onafhankelijk, dus zonder bindingen met makelaars, projectontwikkelaars of andere stakeholders 
 • Efficiënt en laagdrempelig georganiseerd, met alle aandacht gericht op een verantwoorde taxatie 
 • Door efficiency ook zeer goed inzetbaar voor middelgrote en kleinere objecten 
 • Tevens in staat om snel op een taxatieverzoek te reageren en een RICS-taxatie in zeer korte tijd af te ronden. 

Voor aanvullende informatie en/of een offerte kunt u contact opnemen met Onafhankelijke Taxateurs Nederland.

Neem contact op.