Herman Wentzel MRICS RRV RT toegetreden tot de directie van Onafhankelijke Taxateurs Nederland

Wentzel is ruim 19 jaar werkzaam in het taxatievak waarvan de laatste 14 jaar bij Troostwijk Taxaties. Direct na zijn studie aan de HEAO in Groningen heeft hij zich gespecialiseerd in taxaties in het kader van de Wet WOZ in Amsterdam.

In september 2000 maakte Wentzel een overstap naar Troostwijk Taxaties, alwaar hij zich verder als taxateur van commercieel vastgoed heeft gespecialiseerd. Hij bekwaamde zich in het taxeren van vele uiteenlopende objecten: kantoren, detailhandel, industrie- en wooncomplexen (uitponden) alsmede exploitatiegerelateerde objecten (horeca) en herontwikkelingslocaties (residuele grondwaarde). Ook heeft Wentzel zich ontwikkeld in het uitvoeren van scenarioanalyses en het begeleiden van diverse (minnelijke) onteigeningstrajecten. De opdrachtgevers zijn hierbij zowel eigenaar / gebruikers als ook institutionele en particuliere beleggers.

Als taxateur is Wentzel ingeschreven in een tweetal taxatieregisters binnen VastgoedCert, namelijk Bedrijfsmatig Vastgoed Special Valuations en WOZ.

In 2009 trad Wentzel tevens toe tot de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). In dat zelfde jaar is Wentzel benoemd tot Regio Directeur Noord Nederland (Valuation Director) bij Troostwijk Taxaties.

Hij heeft het taxatieteam van Troostwijk Groningen in de loop der jaren verder uitgebreid. Daarnaast was hij bestuurslid van de Stichting Vastgoed Rapport Groningen- Assen. In deze rol begeleidde hij onderzoeksstudenten in het opzetten van het alom gewaardeerde Vastgoedrapport Groningen- Assen. Afgelopen jaar werd in de Stadsschouwburg Groningen de 10e editie van het rapport gepresenteerd.

Per 1 januari 2015 heeft Wentzel een overstap van Troostwijk Taxaties naar Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN) gemaakt. Hij is binnen deze organisatie tot de directie toegetreden die mede gevoerd wordt door drs. Marius Winter. Wentzel heeft de ambitie om OTN verder uit te bouwen tot één van de toonaangevende taxatiebureaus in Nederland.

Over Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN)

Deze organisatie staat voor onafhankelijk taxeren van commercieel vastgoed. Het ‘onafhankelijk’ houdt in dat OTN geen andere belangen dient dan het uitbrengen van de correcte taxatie aan de opdrachtgever. Er zijn dan ook geen zakelijke connecties tussen OTN en andere belanghebbenden (makelaars, projectontwikkelaars en financiers)in de vastgoedsector. Het ‘taxeren’ impliceert alle vakinhoudelijke vakbekwaamheid die u van een professionele taxateur kunt verwachten. Voor OTN zijn de standaarden, voorschriften en ethische vereisten van de wereldwijde RICS-organisatie zowel de leidraad als de waakhond, om blijvend op hoog niveau te presteren in het belang van onze opdrachtgevers.

Bij OTN werkt een team van professionals, bestaande uit RICS-taxateurs, RT-taxateurs en assistenten. Zij zijn in het hele land actief en zetten zich zonder voorbehoud in om het vertrouwen te winnen en te behouden van zowel de opdrachtgevers als de stakeholders van deze opdrachtgevers – zoals kopers, huurders, beleggers en andere relaties.

OTN is een RICS Regulated Firm en is lid van de NVM en werkt conform de 28 aanbevelingen van het Platform Taxateurs en Accountants.